Bietwafeltjes met zalm, truffel of geitenkaas
20 min voorbereiden + 30 min wachten + 20 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Voor 12 wafeltjes:
Toppings (elk voor 4 wafeltjes):
Bereiding:
- Klop met de mixer de boter met de suiker en een mespunt zout romig. Klop er het ei en vervolgens het bietensap door. Zeef de bloem erboven en klop tot een glad beslag. Klop de rösti erdoor.
- Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
- Verwarm het wafelijzer. Verdeel het deeg in 12 porties en rol ze tot balletjes.
- Leg telkens twee deegballetjes in het wafelijzer en bak de wafeltjes in 2-3 minuten goudbruin. Laat ze op een rooster afkoelen.
- Schaaf met een dunschiller in de lengte 4 mooie plakjes van het komkommertje en rol ze op.
- Beleg 4 wafeltjes met de truffelmayonaise, een rolletje komkommer, de walnoten en garneer met de cress of tijm. Beleg 4 wafeltjes met de geitenkaas, de kapperappeltjes en de bieslook. Beleg de laatste 4 wafeltjes met de crème fraîche, de gerookte zalm en de dille.
- Deze hartige wafeltjes met prachtig roze kleur, zien er echt fantastisch uit. Lekker om te beleggen met geitenkaas, gerookte zalm of een truffeltopping.
- Tip: Je kunt de wafeltjes al eerder maken. Bewaar ze dan in een luchtdichte trommel.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 530 kcal
- 31 g vet waarvan 15 g verzadigd
- 48 g koolhydraten
- 13 g eiwit
- 3 g vezels
- 0,9 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen