U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Caprese-pinsa

15 min bereidingstijd
10 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 150 g Aviko Rösti Original
  • 1 pinsa (Italiaans afbakbrood)
  • 100 g rode pesto
  • 400 g cherrytomaatjes
  • 150 g mini-mozzarella
  • 2-3 el olijfolie extra vierge
  • Handvol rucola en/of basilicum
  • Bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Steek met een glas (6-7 cm ø) een rondje uit het midden van de pinsa. Snijd de randen van het brood bij tot een ronde krans ontstaat.
  • Besmeer de pinsa met de pesto. Bestrooi met de bevroren rösti. Verdeel er de tomaatjes en de bolletjes mozzarella over. Breng op smaak met zout en peper.
  • Bak de pinsa in de voorverwarmde oven in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.
  • Besprenkel de pinsa met olijfolie en garneer met rucola en/of basilicum.
  • Zet deze krans met rösti, mozzarella en tomaatjes op tafel als je gasten arriveren. Een showstopper die uitnodigt om samen te genieten!
  • Tip: Rösti zorgt voor een volle, romige smaak. Vervang de rösti ook eens door Aviko zoete aardappelblokjes voor een zoeter accent.

Benodigd product

Benodigd product: Rösti Original

Voedingswaarden per persoon

  • 400 kcal
  • 25 g vet waarvan 7 g verzadigd
  • 32 g koolhydraten
  • 10 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 0,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen