Geklopte misoboter & chiliboter
10 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Geklopte misoboter
Geklopte chiliboter
Bereiding:
- Haal de boter minstens 2 uur van tevoren uit de koelkast zodat deze mooi zacht is. Voeg een scheutje karnemelk of slagroom toe voor een extra romig resultaat.
- Geklopte misoboter
Klop met de mixer de boter met de miso, de sojasaus en de sesamolie op hoge snelheid in 3-4 minuten luchtig. - Schep de misoboter in een mooie coupe, schaaltje of op een bordje. Bestrooi met sesamzaad of furikake.
- Geklopte chiliboter
Klop met de mixer de boter met de slagroom en de chili-olie op hoge snelheid in 3-4 minuten luchtig. - Schep de chiliboter in een mooie coupe, schaaltje of op een bordje. Garneer met extra chili-olie naar smaak.
- Nog meer geklopte boters!
Met geklopte boter kun je oneindig variëren: - Pestoboter: Klop 2 eetlepels groene pesto door 250 gram zachte roomboter. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes.
- Bieslookboter: Klop 2 eetlepels bieslookolie door 250 gram zachte roomboter. Bestrooi met fijngehakte bieslook.
- Olijven-tomaatboter: Klop 3 eetlepels fijngehakte zwarte olijven en 4 fijngesneden zongedroogde tomaten door 250 gram zachte roomboter. Garneer met gedroogde oregano.
- Rucola-ansjovisboter: Klop 3-4 fijngehakte ansjovisfilets (blikje) met een handvol fijngehakte rucola en 2 eetlepels slagroom door 250 gram zachte roomboter. Garneer met een toef rucola.
- Wasabiboter: Klop 1 eetlepel wasabipasta met 2 eetlepels karnemelk door 250 gram zachte roomboter. Garneer met (wasabi)sesamzaad en verse koriander.
- Truffelboter: Klop 2 eetlepels truffeltapenade met 2 eetlepels slagroom door 250 gram zachte roomboter. Garneer met geraspte verse truffel of gedroogde paddenstoelen.