U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Geklopte misoboter & chiliboter

10 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen

Geklopte misoboter

  • 250 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 el miso
  • 2 tl sojasaus
  • 2 tl sesamolie
  • (Wasabi)sesamzaad of furikake Mixer


Geklopte chiliboter

  • 250 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 2 el slagroom
  • 1 el (crispy) chili-olie + extra
  • Mixer

Bereiding:

  • Haal de boter minstens 2 uur van tevoren uit de koelkast zodat deze mooi zacht is. Voeg een scheutje karnemelk of slagroom toe voor een extra romig resultaat.
  • Geklopte misoboter
    Klop met de mixer de boter met de miso, de sojasaus en de sesamolie op hoge snelheid in 3-4 minuten luchtig.
  • Schep de misoboter in een mooie coupe, schaaltje of op een bordje. Bestrooi met sesamzaad of furikake.
  • Geklopte chiliboter
    Klop met de mixer de boter met de slagroom en de chili-olie op hoge snelheid in 3-4 minuten luchtig.
  • Schep de chiliboter in een mooie coupe, schaaltje of op een bordje. Garneer met extra chili-olie naar smaak.
  • Nog meer geklopte boters!
    Met geklopte boter kun je oneindig variëren:
  • Pestoboter: Klop 2 eetlepels groene pesto door 250 gram zachte roomboter. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes.
  • Bieslookboter: Klop 2 eetlepels bieslookolie door 250 gram zachte roomboter. Bestrooi met fijngehakte bieslook.
  • Olijven-tomaatboter: Klop 3 eetlepels fijngehakte zwarte olijven en 4 fijngesneden zongedroogde tomaten door 250 gram zachte roomboter. Garneer met gedroogde oregano.
  • Rucola-ansjovisboter: Klop 3-4 fijngehakte ansjovisfilets (blikje) met een handvol fijngehakte rucola en 2 eetlepels slagroom door 250 gram zachte roomboter. Garneer met een toef rucola.
  • Wasabiboter: Klop 1 eetlepel wasabipasta met 2 eetlepels karnemelk door 250 gram zachte roomboter. Garneer met (wasabi)sesamzaad en verse koriander.
  • Truffelboter: Klop 2 eetlepels truffeltapenade met 2 eetlepels slagroom door 250 gram zachte roomboter. Garneer met geraspte verse truffel of gedroogde paddenstoelen.