U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Gratins met crème fraîche en salsa verde

25 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1-2 verpakkingen Aviko Gratins met tijm en rozemarijn (à 4 stuks)
  • 25 g platte peterselie, basilicum en/of dille
  • 2 tl kappertjes
  • 1 teen knoflook
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1-2 tl citroensap
  • 125 g crème fraîche
  • 2 tl roze peperbessen
  • Rasp of knoflookpers

Bereiding:

  • Hak de kruiden met de kappertjes fijn en doe in een schaaltje. Rasp of pers de knoflook erboven. Voeg de olijfolie toe en breng op smaak met citroensap, zout en peper. Bewaar de salsa verde eventueel afgedekt op een koele plek.
  • Bereid de gratins volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Zet de gratins op een schaal. Schep op elke gratin een lepeltje crème fraîche. Verdeel er de salsa verde en de peperbessen over.
  • Gratins doen het altijd goed op tafel! Maak ze extra feestelijk met een dotje crème fraîche, wat salsa verde en roze peperbessen.
  • Tip: Salsa verde over of wat extra gemaakt? De mediterrane kruidensaus is ook heerlijk over gekookte groenten als haricots verts, spruitjes, broccoli of bloemkool.

Benodigd product

Benodigd product: Aardappel Gratins met Tijm & Rozemarijn

Voedingswaarden per persoon

  • 330 kcal
  • 28 g vet waarvan 17 g verzadigd
  • 14 g koolhydraten
  • 4 g eiwit
  • 2 g vezels
  • 1 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen