U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Röstirondjes met sticky mango, gegrilde kip en bieslookolie

30 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 12 Aviko Röstirondjes Naturel
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl vadouvan
  • 1 kipfilet (200 g)
  • 25 g bieslook
  • ½ teen knoflook
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 1 kropje radicchio
  • ½ mango
  • 2 tl donkere basterdsuiker
  • 3 el mangochutney
  • Erwtencress of fijngehakte bieslook
  • Grillpan, staafmixer met hoge maatbeker, evt. (spuit)flesje

Bereiding:

  • Verhit de grillpan. Meng 1 eetlepel olijfolie met de vadouvan. Bestrijk de kipfilet ermee en bestrooi met zout en peper naar smaak. Gril de kipfilet in 5-6 minuten per kant goudbruin en gaar.
  • Hak de bieslook grof. Pureer de bieslook met de knoflook, 1 eetlepel olijfolie en de zonnebloemolie glad met de staafmixer. Schenk de bieslookolie door een fijne zeef en vang de groene olie op. Schenk de bieslookolie eventueel in een (spuit)flesje.
  • Snijd van de radicchio 12 mooie kleine blaadjes los. Schil de mango en snijd in 12 dunne plakjes.
  • Verhit in een koekenpan de laatste eetlepel olijfolie. Bak de mango 1 minuut per kant. Bestrooi met de basterdsuiker en bak tot de suiker is gesmolten en aan de mango plakt.
  • Leg de röstirondjes op een schaal. Schep wat mangochutney op elk röstirondje. Verdeel er de radicchio over. Snijd de kipfilet in plakjes en leg met een plakje mango op de radicchio. Besprenkel met de bieslookolie en garneer met de cress of extra fijngehakte bieslook.
  • Röstirondjes beleggen is altijd een goed idee. Deze krokante röstirondjes zijn belegd met knapperige radicchio, sticky mango, malse kip en pittige bieslookolie.
  • Tip: Vervang de radicchio gerust door een struikje witlof of handvol rucola.
  • Voorbereiden: Gril de kipfilet een dag eerder en bewaar afgedekt in de koelkast. Maak ook de bieslookolie alvast een dag van tevoren en bewaar op een koele plek.

Benodigd product

Benodigd product: Rösti Rondjes Naturel

Voedingswaarden per persoon

  • 475 kcal
  • 31 g vet waarvan 4 g verzadigd
  • 35 g koolhydraten
  • 12 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 1,7 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen