Varkenshaas met wasabikorstje en spinazie-duchesses
30 min bereidingstijd
25 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en bestrooi met zout naar smaak. Smelt in een koekenpan de boter. Braad het vlees in 4 minuten rondom bruin aan. Neem het vlees uit de pan.
- Rasp of pers 1 teen knoflook. Meng de knoflook door de wasabipasta. Bestrijk de bovenkant van de varkenshaas ermee.
- Hak de peterselie fijn. Meng de peterselie met de rösti en de kaas. Verdeel het röstimengsel over de bovenzijde van de varkenshaas. Bewaar eventueel afgedekt in de koelkast tot het diner.
- Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Zet de duchesses op de bakplaat. Bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Leg de varkenshaas bij de duchesses op de bakplaat. Bak het vlees in 15 minuten vanbinnen rosé of net gaar. De duchesses zijn dan goudbruin en krokant.
- Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Voeg de spinazie in porties toe en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
- Pers of rasp 1 teen knoflook boven de spinazie. Voeg de crème fraîche toe en verwarm nog 1-2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de romige spinazie op een schaal. Leg de duchesses ertussen. Snijd de varkenshaas in plakjes en serveer met de spinazie-duchesses.
- Vervang oma’s klassieke kruidenkorstje op het varkenshaasje door een trendy wasabikorstje. Lekker met duchesses met romige spinazie.
- Tip: Bestrooi met knisperende wasabi-sesamzaadjes (potje kruidenmix).
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 725 kcal
- 36 g vet waarvan 10 g verzadigd
- 56 g koolhydraten
- 40 g eiwit
- 9 g vezels
- 2,5 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen