U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Feestelijke groenten & duchesses met rozemarijn

15 min bereidingstijd
20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 500 g Aviko Pom’ Duchesse
  • 1 courgette
  • 400 g broccoliroosjes
  • Evt. 200 g spruiten
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 2-3 takjes rozemarijn
  • 1-2 tl grof zeezout
  • Bakplaat met bakpapier, rasp of knoflookpers

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snijd de courgette in stukken van 3 cm. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes van 2 cm. Maak de spruiten schoon.
  • Pers of rasp de knoflook en meng door de olijfolie. Meng de groenten met de knoflookolie en de naalden van de takjes rozemarijn.
  • Verspreid de groenten over de bakplaat. Zet de duchesses ertussen. Bestrooi met zeezout naar smaak.
  • Rooster de duchesses met de groenten in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudgeel en gaar.
  • Schep de groenten en de duchesses op een schaal en serveer.
  • Houd het eenvoudig, schuif een schaal groenten met feestelijke duchesses in de oven. Zo heb jij je handen vrij voor de rest van het hoofdgerecht.
  • Tip: Meer gasten aan tafel? Leg wat extra duchesses en groenten op de bakplaat, ook paprika en blokjes pompoen zijn lekker. Of schuif een tweede bakplaat in de oven.

Benodigd product

Benodigd product: Bistro Pom’ Duchesse

Voedingswaarden per persoon

  • 425 kcal
  • 23 g vet waarvan 3 g verzadigd
  • 40 g koolhydraten
  • 9 g eiwit
  • 10 g vezels
  • 1,4 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen