Feta-ricottacrème met sinaasappel-chilitomaatjes en tijm
30 min bereidingstijd + 30 min marineren
10 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Schep de tomaatjes in de ovenschaal om met de olijfolie. Rooster ze in de voorverwarmde oven in 10 minuten zacht en sappig.
- Pers intussen de sinaasappels uit. Kook het sinaasappelsap met de honing in een steelpannetje tot een kwart in. Neem de siroop van het vuur. Rasp of pers de knoflook erboven. Voeg de chilivlokken en de blaadjes van de takjes tijm toe.
- Doe de tomaatjes in een schaal. Schenk de sinaasappel-tijmsiroop erover en laat de tomaatjes minstens 30 minuten marineren. Schep af en toe om.
- Bereid de aardappelbolletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop intussen in de hakmolen de feta met de melk en 2 eetlepels ricotta glad. Voeg de rest van de ricotta toe en klop tot een gladde en luchtige crème.
- Schep de crème op een schaal. Verdeel er de tomaatjes met de siroop en wat aardappelbolletjes over. Serveer de rest van de aardappelbolletjes apart erbij om te dippen.
- Luchtige crème van feta en ricotta met tomaatjes in een spicy marinade van sinaasappel, chilipeper en tijm. Eten er kinderen mee? Zet de chilivlokken dan in een schaaltje apart op tafel.
- Tip: Rooster en marineer de tomaatjes al een dag eerder. Bewaar ze afgedekt op kamertemperatuur. Klop de feta-ricottacrème een uur voordat je gasten arriveren.
-
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 450 kcal
- 26 g vet waarvan 14 g verzadigd
- 35 g koolhydraten
- 17 g eiwit
- 3 g vezels
- 2,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen